Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
poznata fontana s kornjačama

Niske temperature zaledile fontanu i dale joj novi izgled

Zaleđena fontana u Šibeniku
1/14
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Kornjače je u fontanu naselio Siniša Burić 2006. godine. One su se s vremenom razmnožile, a Burić nije ni pomišljao kako će ubrzo postati prava turistička atrakcija

Niske temperature zaledile su i fontanu ispred crkve Gospe van grada u Šibeniku i dale joj sasvim drugačiji izgled.

Fontana ispred crkve inače je poznata po kornjačama koje žive u njoj već godinama, a postale su i prava turistička atrakcija i kod domaćih i kod stranih gostiju jer svatko tko prođe, zaustavi se bar na kratko kako bi ih fotografirao.

Kornjače je u fontanu naselio Siniša Burić 2006. godine, kada je došao na čelo gradske tvrtke "Zelenilo", prenosi Šibenik news.

Tada se dosjetio da bi mogao ubaciti tri male kornjače i ribice. One su se s vremenom razmnožile, a Burić nije ni pomišljao kako će ubrzo postati prava turistička atrakcija. Ubrzo su kornjače svi zavoljeli, i Šibenčani i turisti.

Šibenčani u novoj godini poručuju da se moramo brinuti za okoliš Na plaži Banj Medo i pingvini u Šibeniku upozoravaju na zatopljenje

Danas su one, nakon šibenske katedrale, jedna od najfotografiranijih atrakcija.

Nažalost, ovo ljeto čistačica je primijetila uginule kornjače koje je svaki dan vadila iz fontane. Odmah je to prijavila poduzeću "Zeleni grad", ali čini se da nitko na to ne reagira.

Šibenik daruje humanitarna akcija Tisuće lampiona obasjalo nebo nad Šibenikom