Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dodijelila Županija

Nova četiri vozila Hitne pomoći

Nova vozila Hitne pomoći
Foto: Zagrebačka županija
Vozila su namijenjena Velikoj Gorici, Dugom Selu, Ivanić-Gradu i Zaprešiću. Do kraja godine očekuje se još pet vozila za sanitetski prijevoz

Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu dodijeljena su četiri nova vozila Hitne pomoći ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna.

Vozila su namijenjena Velikoj Gorici, Dugom Selu, Ivanić-Gradu i Zaprešiću. Na ovaj će način Hitna pomoć moći brže stići na razna mjesta, a djelatnici će moći efikasnije obavljati svoj posao.

Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručila je u Ivanić-Gradu zamjenica župana Nadica Žužak, koja je naglasila da Županija, osim u vozila i imovinu, ulaže i u ljudske potencijale.

– U ovom trenutku Zavod za hitnu medicinu ima dva specijalizanta za čije nam je specijalizacije iz fondova EU odobreno 2,3 milijuna kuna – kazala je.

Uz dodijeljena 4 vozila hitne medicinske pomoći do kraja godine dodijelit će se još 5 vozila za sanitetski prijevoz za što je ukupno osigurano 2,7 milijuna kuna.

Za potrebe Zavoda za hitnu medicinu od 2014. godine do danas Zagrebačka županija osigurala je nabavu 42 vozila ukupne vrijednosti 13,7 milijuna kuna.

Zagrebačka županija Obilježen Dan županije Zagrebačka županija gospodarski jedna je od najstabilnijih i najsigurnijih