Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Uređenje igrališta u Slatini

Nova dječja igrala za 260.000 kuna

Vrijednost investicija procjenjuje se na oko 200.000 kuna, a sredstva će osigurati Grad Slatina

S približavanjem proljeću počelo je i uređenje zelenih površina u Slatini, pa tako i dječjih igrališta na kojima su već orezane dotrajale grane te oblikovane krošnje stabala i grmova. U planu je i sadnja drveća kako bi se ona dječja igrališta koja su previše izložena suncu osvježila, a pojedina igrališta dodatno će se isplanirati kako bi dobila funkcionalniji smisao. S ciljem zaštite djece, postavit će se i zaštitne ograde tamo gdje je to potrebno. Klupe će se popraviti ili zamijeniti novima, a postavit će se i drveni stolovi s klupama.

Sandri srebro na Kulinarskoj olimpijadi Nagrađeni Slatinčani Sandri srebro na Kulinarskoj olimpijadi

Smisao dječjim parkovima i igralištima daju igrala, tako da su postavljena i nova u vrijednosti oko 260.000 kuna, na igralištima u slatinskim prigradskim naseljima Kozicama i Novom Senkovcu, te ulicama Lipa, Ante Kovačića, Sv. Marka Križevčanina i Potočani u Slatini. Nekoliko spomenutih dječjih igrališta obišao je i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Tvrtka Slatina kom d.o.o. redovito obilazi igrališta i nakon proljetnog čišćenja i uređenja krenut će se u njihovu obnovu u gradu i prigradskim naseljima. Vrijednost investicija procjenjuje se na oko 200.000 kuna, a sredstva će osigurati Grad Slatina u sklopu redovnog i investicijskog održavanja.

Za gospodarstvo i građane Grad donio mjere za pomoć zbog koronavirusa

– Mislim da smo na dobrom putu, izgleda puno bolje nego što je bilo, a do početka prave proljetne sezone pune dječjeg smijeha uredit će se i sve ostalo, tako da će, nadam se, i djeca biti zadovoljna, kao i roditelji koji će moći odmoriti na klupama i provoditi više vremena vani, u prirodi. Bacite mobitele! – poručio je gradonačelnik Ostrošić.