Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kadroviranje

Nova redovna imenovanja i premještaji u Sisačkoj biskupiji

Katedrala Uzvišenja Svetog Križa
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Danko Bizjak, mladomisnik, imenovan je upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog i Bl. Dj. Marije Kraljice mučenika u Lasinji, dok se dosadašnji župnik tih župa Stjepan Bradica imenuje duhovnim pomoćnikom u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji

Objavljena su redovna imenovanja, premještaji i razrješenja u Sisačkoj biskupiji. Danko Bizjak, mladomisnik, imenovan je upraviteljem župe sv. Antuna Padovanskog i Bl. Dj. Marije Kraljice mučenika u Lasinji, dok se dosadašnji župnik tih župa Stjepan Bradica imenuje duhovnim pomoćnikom u samostanu sestara Kćeri Srca Isusova u Lasinji.

Mons. Marko Cvitkušić razrješuje se službe kancelara Biskupijske kurije i imenuje se na službu generalnog vikara Sisačke biskupije te prepoštom Stolnog Kaptola Sv. Križa. Novi je kancelar mr. sc. Janko Lulić, dosadašnji vicekancelar.

Mons. Josip Ćorić razrješuje se službe župnika u župi sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu te se zbog dobi i zdravstvenog stanja umirovljuje. Mr. sc. Ivan Grbešić imenovan je upraviteljem župe Pohoda Bl. Dj. Marije u Sisku, a dosadašnji župnik Branko Koretić preuzima župu sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu. Robert Jakica postao je upravitelj župe sv. Katarine u Komarevu, a dosadašnji upravitelj Ivan Mandić se vraća u Vrhbosansku nadbiskupiju.

Mato Malekinušić razrješuje se službe upravitelja župe sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi  i daje se na raspolaganje zagrebačkom nadbiskupu za imenovanje poglavarom u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu. Ivica Šimunović, razrješuje se službe župnog vikara župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu i imenuje se za upravitelja župe sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi.