Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Od Bogatića do Promine

Novih 4,1 km ceste na drniškom području doprinijet će razvoju turizma

Župan Puak u obilasku ceste
Foto: Šibensko-kninska županija
'Projekt je težak nešto više od 3 milijuna kuna i na njemu se radilo kroz protekle dvije godine', rekao je prilikom obilaska župan Goran Pauk

Župan Goran Pauk jučer je u pratnji gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i načelnika Općine Promina Tihomira Budanka obišao završetak radova na cesti Bogatići-Promina.

"Radi se o novoj cesti dužine 4,1 kilometar koja povezuje Bogatiće Miljevačke i Bogatiće Prominske. Projekt je težak nešto više od 3 milijuna kuna i na njemu se radilo kroz protekle dvije godine. Izgradnja ove ceste od velikog je značaja za razvoj turizma na ovom području", rekao je župan Goran Pauk.

Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja zahvalio se Šibensko-kninskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste te istaknuo kako će ova nova cesta u simbiozi sa već izgrađenim pješačkim i biciklističkim stazama, koje su također izgrađene u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom, svakako doprinijeti razvoju ruralnog turizma na području Drniša.

Veliki značaj za Nacionalni park Krka

"Ova cesta puno znači i za nas i za Nacionalni park Krka jer se prije izgradnje ovim područjem nije moglo nesmetano prometovati kroz područje Nacionalnog parka radi većeg dijela makadamskog puta zbog čega se trebalo prometovati obilazno preko Drniša", istaknuo je načelnik Općine Promina Tihomir Budanko.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Ante Parat istaknuo je kako i za preostali dio ceste od 5,4 km već postoji izrađena kompletna tehnička dokumentacija, spremne su i  dozvole za gradnju, a trenutno se radi na otkupu zemljišta. "Nadam se da ćemo uskoro uspjeti riješiti imovinsko-pravne poslove, a radovi bi se trebali nastaviti na jesen ili početkom iduće godine", zaključio je Parat.

Radove je u cijelosti financirala Županijska uprava za ceste, širina kolnika obnovljene ceste je 5 m s bankinama širine jedan metar s kompletno uređenom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom te s uređenim sustavom odvodnje oborinskih voda, priopćili su iz Šibensko-kninske županije.