Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Obnavljanje voznog parka

Novo vozilo hitne pomoći, vrijedno pola milijuna kuna, ide u Baniće

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
– Bio sam u Zadru, u luci Gaženici, gdje je ministar zdravstva potpisao ugovor o nabavi šest brzih brodova za hitnu medicinsku  službu. Nama će pripasti jedan od tih šest brodova,  njime će upravljati Lučka kapetanija, ali s pacijentom će, naravno, uvijek biti medicinski tim – najavio je ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Luki Lulić

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uručio je ravnatelju županijskog Zavoda  za hitnu medicinu Luki Luliću ključeve još jednog vozila hitne pomoći vrijednog gotovo pola milijuna kuna. Novo vozilo bit će raspoređeno u ispostavu u Banićima koja pokriva područje od pola Pelješca do Orašca. Primopredaji je nazočila i savjetnica župana Žaklina Marević sa suradnicima.

Župan Dobroslavić rekao je kako je obnavljanje voznog parka za potrebe ZHM-a dodatni poticaj našoj hitnoj medicinskoj službi da nastave uspješno obavljati svoj posao.

– Mi smo veoma zadovoljni našim Zavodom, liječnicima, vozačima, tehničarima i sestrama. Imali su teško razdoblje, unatrag godinu i nešto dana, u COVID-19 krizi, koju su zajedno s drugim zdravstvenim djelatnicima nosili na svojim leđima i hvala im na tome – rekao je župan Dobroslavić te dodao kako je ove godine osigurana i hitna helikopterska služba.

Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, zahvalio je županu na donaciji i poručio kako će i ovo vozilo biti od velikog značaja.

– Bio sam u Zadru, u luci Gaženici, gdje je ministar zdravstva potpisao ugovor o nabavi šest brzih brodova za hitnu medicinsku 
službu. Prvenstvena namjena im je spašavanje na moru, zaštita te spašavanje, ali, naravno, i hitno medicinsko zbrinjavanje pacijenata s udaljenih otoka. Nama će pripasti jedan od tih šest brodova,  njime će upravljati Lučka kapetanija, ali s pacijentom će, naravno, uvijek biti medicinski tim. Oni mogu djelovati čak i kad je stanje mora šest, a to su valovi od četiri  do šest metara – najavio je ravnatelj Lulić.