Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 110 pregleda
Županijska skupština

Novogradišku bolnicu izdvojili iz sastava brodske

bolnica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
'Opća bolnica Nova Gradiška jedina od Zagreba do Slavonskog Broda može zbrinuti stradale na autocesti A3, što je dodatni razlog za očuvanje i vraćanje samostalnosti', smatraju vijećnici

Skupština Brodsko-posavske županije u ponedjeljak je na prijedlog kluba vijećnika HSS-a jednoglasno donijela odluku o izdvajanju Opće bolnice Nova Gradiška iz sastava slavonskobrodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića. U obrazloženju odluke navodi se kako je građanima zapadnog dijela Županije pripajanjem smanjena dostupnost zdravstvene zaštite, čime su dovedeni u neravnopravan položaj.

Novogradiška je bolnica, prema predlagatelju, posebno opravdala dugogodišnje postojanje tijekom Domovinskog rata u liječenju ranjenih branitelja. Stoga je zaslužila da je se proglasi bolnicom od posebnog značaja za samostalnu i neovisnu Hrvatsku, a ne da je se briše.

- Opća bolnica Nova Gradiška jedina od Zagreba do Slavonskog Broda može zbrinuti stradale na autocesti A3, što je dodatni razlog za očuvanje i vraćanje samostalnosti – smatraju vijećnici. Prema mišljenju Ministarstva zdravstva, postupak sanacije bolnice nije donio očekivane rezultate nego je, naprotiv, uzrokovao nove gubitke u poslovanju, pa je Vlada lani donijela odluku o obustavi sanacije i osnivačka prava vratila Županiji.