Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
od 24. do 26. siječnja

NP Krka slavi svoj 35. rođendan i daruje posjetitelje besplatnim ulazom

Još uvijek veliki broj turista uživa u bojama jeseni NP Krka
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Djeca dramsko-scenske skupine DV Smilje i PO Šibenski će u povodu 35. rođendana 23. siječnja u 17:30 u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku izvesti lutkarsku predstavu

U povodu rođendana Javna ustanova Nacionalni park Krka daruje posjetitelje i zaljubljenike u prirodu besplatnim ulazom u Park od petka, 24. siječnja do nedjelje, 26. siječnja.

Skradinski Buk povećanje sigurnosti NP Krka uvodi nove mjere, ograničit će kupanje na Skradinskom buku

"Jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova proglašen je 1985. godine kako bi se zaštitile iznimne prirodne vrijednosti i bogata kulturnopovijesna baština koje se isprepliću u kršu. Sa svojih trideset i pet, Nacionalni park „Krka“ u najboljim je godinama: dovoljno zreo da zna što želi i kojim putom ići, u punoj snazi i produktivnosti, a još uvijek mlad i pun poleta. U proteklih tridesetak godina Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ definirala je i učvrstila svoja načela, koja se temelje na zaštiti prirode, održivom razvoju i edukaciji. Važno nam je da prirodni sklad sačuvamo za buduće generacije i razvijamo se u skladu sa zahtjevima modernog vremena i potrebama drevne rijeke. Edukacija  je jedna od naših temeljnih zadaća, sadržana u svakom projektu koji kao ustanova provodimo, s posebnim naglaskom na rad s djecom", ističu iz NP Krka.

Djeca dramsko-scenske skupine DV Smilje i PO Šibenski će u povodu 35. rođendana 23. siječnja u 17:30 u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku izvesti lutkarsku predstavu Mali čuvari prirode te predstaviti lutke izrađene prema likovima iz istoimene slikovnice koju je JU 'NP Krka' predstavila prošle godine.

NP Krka Međunarodni dan rijeka Novi turistički adut NP Krka: s vidikovca pogled na Čikolu

Autorice teksta slikovnice su Marija Gundić i Nikolina Lučić, djelatnice JU 'NP Krka', a ilustracije su doprinos Marije Gundić i Zdenke Bilušić, šibenske umjetnice, likovne pedagoginje i voditeljice Centra za vizualnu kulturu mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku. Kroz priču o šišmišici Jopi, djeca upoznaju različite životinje koje obitavaju unutar granica Nacionalnog parka i kroz zajedništvo različitih vrsta koje pokušavaju riješiti problem prijetećeg zagađenja, stječu osjećaj o važnosti tog zajedništva i kod nas ljudi da spasimo ono što nam je svima zajedničko, i ljudima i životinjama, naš planet Zemlju.