Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
POČAST

Obitelj akademika Viktora Žmegača preuzela njegovu Povelju počasnog građanina Grada Slatine

1/6
Kćer i sin poznatog Slatinčaninapoklonili su Zavičajnom muzeju Slatina nekoliko osobnih fotografija Viktora Žmegača, njegovih radova, knjiga…

Grad Slatina, Matica hrvatska Ogranak Slatina i Zavičajni muzej Slatina u prostorijama slatinskog Muzeja ugostili su Aleksandru Žmegač Horvat i Andreja Žmegača, kćer i sina poznatog Slatinčanina, akademika Viktora Žmegača, koji su u Slatinu došli kako bi realizirali ideju koja se rodila prije nekoliko godina, odnosno kako bi poklonili nekoliko osobnih predmeta svog oca kao prilog stalnom postavu novouređenog slatinskog Muzeja, piše Grad Slatina. 

Bolja povezanost Puštena u promet cesta do Golenića

Poklon je primio Srđan Đuričić, v.d. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina koji je sada bogatiji za nekoliko osobnih fotografija Viktora Žmegača, njegovih radova, knjiga…

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić u protokolarnom dijelu svečanosti uručio im je Povelju kojom se Grad Slatina zahvaljuje akademiku Viktoru Žmegaču zbog izuzetnog doprinosa znanosti, kulturi i umjetnosti, te promicanju imena Slatine u Hrvatskoj i svijetu. Povelju počasnog građanina Grada Slatine, kao i ključ Grada Slatine, akademik Žmegač trebao je primiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine 1. rujna 2017. godine, što nije bio u mogućnosti iz zdravstvenih i drugih razloga, no sada će Povelja pronaći svoje mjesto u njegovom domu.

– Doista mi je zadovoljstvo da smo u Zavičajnom muzeju i u Slatini mogli ugostiti obitelj Žmegač, odnosno kćer i sina našeg slavnog akademika Viktora Žmegača, koji će mu odnijeti Povelju počasnog građanina Grada Slatine i zahvalu Grada za sve ono što je za Slatinu kroz svoje sjećanje na Slatinu i kroz svoj životni vijek učinio, s nadom da će mu Povelja uz ostale darove s ovog susreta biti jedan novi spomen na zavičaj i nadahnuće za nova djela – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.