Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
“BAN TOMA BAKAČ”

Obljetnica formiranja: U ratu im je poginulo 27 pripadnika

Župan je položio vijence kod spomenika braniteljima u Sisku
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ukupno je poginulo 560 hrvatskih branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije,

U Sisku je obilježena 29. obljetnica formiranja 120. brigade “Ban Toma Bakač”. Uz članove obitelji poginulih i umrlih pripadnika 120. brigade, vijence su kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac položila i svijeće upalila izaslanstva Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i izaslanstvo ove brigade, odajući tako počast svim njezinim poginulim i umrlim članovima.

Srpsko-crnogorska agresija Obilježena 28. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika

Na povijest 120. brigade podsjetio je ratni zapovjednik ove postrojbe, brigadni general Vlado Hodalj, ističući kako je brigada formirana 1. rujna, a već sljedeći dan zauzeli su borbene položaje. Brigada je od 15. listopada 1991. godine preuzela zapovijedanje kompletnom obranom grada Siska. Kroz 120. brigadu tijekom Domovinskog rata prošlo je više od 2500 hrvatskih branitelja, a 27 ih je poginulo.

Obilježavanju je nazočio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić koji je istaknuo da su sve brigade koje su bile na ovom dijelu ratišta, uključujući i 120., dale nemjerljiv doprinos za obranu Siska, županije i čitave Hrvatske. Zahvalio je svim pripadnicima brigade na doprinosu u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

dan osnivanja Obljetnica 56. samostalne bojne HV-a Kutina

– Prije svega želim izraziti sućut obiteljima i zahvaliti na žrtvi koju su dali za domovinu. Ukupno je s područja naše županije poginulo 560 hrvatskih branitelja – rekao je župan.