Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dosad je obnovljen 41 oštećeni objekt, a trenutačno je otvoreno još 40 gradilišta

Obnova je apsolutni prioritet Sisačko-moslavačke županije

Foto: SMŽ
-  Sveukupno smo u županijskoj upravi pokrenuli 200 projekata. Kada kažem da se radi doslovno 24 sata na dan na obnovi, to stvarno tako i je – kazuje župan Ivan Celjak

Obnova je trenutačno apsolutni prioritet Sisačko-moslavačke županije, što dokazuje i činjenica kako je Sisačko-moslavačka županija do sada obnovila 41 oštećeni objekt iz područja obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, a trenutačno je otvoreno još 40 gradilišta na konstrukcijskoj obnovi objekata koji su u nadležnosti i vlasništvu Sisačko-moslavačke županije.

-  Sveukupno smo u županijskoj upravi pokrenuli 200 projekata. Kada kažem da se radi doslovno 24 sata na dan na obnovi, to stvarno tako i je, u što su se nedavno uvjerili i vijećnici Županijske skupštine – kazuje župan Ivan Celjak podsjetivši na nedavno održanu terensku sjednicu Županijske skupštine u kojoj su vijećnici obišli 20 gradilišta obnove na području gradova Sisak, Petrinja i Glina.

Tom prigodom su vijećnici iz prve ruke vidjeli tijek obnove zgrada u nadležnosti Županije, razgovarali s izvođačima, postavljali pitanja nadzoru, razgovarali s korisnicima objekata čije će usluge koristiti deseci tisuća ljudi.

Srednja škola Viktorovac

Među objektima u Sisku koji su trenutačno u obnovi su Srednja škola Viktorovac, ukupne vrijednosti 2,193.841,88 kuna, zgrada 
Nove interne Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku vrijednosti 44,129.998,25 kuna, obnova vojarne u Lađarskoj koja će postati 
Regionalni centar kompetentnosti, obnova i prenamjena matične zgrade Strukovne škole Sisak u 1. Učenički dom u Sisku, uređenje zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Sisku, obnova zgrade javne namjene u Tomislavovoj ulici u Sisku, te više od 40 milijuna kuna vrijedna obnova Gimnazije Sisak. Radi se i obnovi Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.

U Petrinji su obilaskom obuhvaćeni OŠ Mate Lovraka, na kojoj je energetska obnova u tijeku, vrijedna gotovo 5 milijuna kuna, a nakon što je sama škola obnovljena brzo nakon potresa. U OŠ Mate Lovraka trenutačno su premješteni učenici Srednje škole 
Petrinja te učenici 3. i 4. razreda Područne škole Češko selo. U OŠ  Dragutina Tadijanovića Županija je privremeno smjestila učenike 3.- 8. razreda I. OŠ Petrinja, a zadnju etažu škole preuredila za Učiteljski fakultet. Vijećnici su obišli radove na obnovi zgrade Nove bolnice Petrinja u vrijednosti od 46,326.278,75 kuna.

Prilika za razvoj

Obnavlja se i Ambulanta u Jabukovcu, Interpretacijski centar baštine Banovine, Područna škola Nebojan te OŠ Ivan Goran Kovačić. Radovi na potonjoj vrijedni su 23,437.460,12 kuna. U  Glini su obišli radove na obnovi Doma za starije osobe Glina u vrijednosti od 9,613.408,91 kuna dok su 11,5 milijuna kuna vrijedni radovi na obnovi zgrade Doma zdravlja. Županija putem Fonda solidarnosti obnavlja i Srednju školu Glina, a ukupna vrijednost radova je 18,365.829,60 kuna.

– Svi trebamo zajedno raditi na cjelokupnom razvoju naše Županije. Sada je prilika za razvoj koju smo čekali godinama – zaključuje župan Ivan Celjak.