Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OBŽ financira edukaciju

Obuka nezaposlenih vrijedna 137.500 kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
- Zaposli se 60 posto osoba koje prođu edukaciju, što je i cilj našeg projekta - kaže župan Ivan Anušić

Radi poticanja zapošljavanja Osječko-baranjska županija provodi različite programe osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba. Tako je proteklog tjedna župan Ivan Anušić potpisao ugovor o suradnji u provedbi programa “Voditelj EU projekata” s dekanom Ekonomskog fakulteta u Osijeku dr. sc. Borisom Crnkovićem te Ugovor o ECDL edukaciji s direktorom Zavoda za informatiku Osijek dr. sc. Draženom Tomićem.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 137.500 kuna, a osim troška edukacije, Županija potpuno financira i trošak prijevoza 
polaznika. Program edukacija verificiralo je nadležno ministarstvo, a nakon završetka upisuje se u e-radnu knjižicu i polazniku se izdaje službeno uvjerenje o završenom programu usavršavanja.

– Svake godine Osječko-baranjska županija u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje provodi program edukacije dugotrajno nezaposlenih osoba i edukacijom koju financira Županija pokušava ih pripremiti i prekvalificirati te obučiti za tržište rada. Potpisali smo sada ugovor sa Zavodom za informatiku za osposobljavanje 15 osoba za operatere na računalu. To je ECDL edukacija, vrijedna 37.500 kuna, koja obuhvaća temeljnu obuku osoba za obavljanje operacija na osobnim računalima. S Ekonomskim fakultetom potpisan je ugovor za edukaciju 20 voditelja EU projekata u vrijednosti 100.000 kuna. Projekte smo pripremali sve ove godine, uzimajući u obzir podatke koji dobivamo sa Zavoda za zapošljavanje. Rezultat toga je da se zaposli 60 posto osoba koje prođu edukaciju, što je i cilj našeg projekta – rekao je župan Ivan Anušić.