Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Od 2019. godine skupljeno 7720 kilograma čepova

Foto: Osječko-baranjska županija
Cilj akcije je pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, tako da se reciklažom čepova osigura financiranje lijekova

Osječko-baranjska županija treću godinu zaredom uključila se u humanitarnu akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Cilj akcije je pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske tako da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti. Ukupno 2400 kilograma čepova predano je proteklog tjedna u dvorištu PU osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek. Akcije prikupljanja se nastavljaju.

U projektu “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” sudjeluju Osječko-baranjska županija, zdravstvene ustanove kojima je osnivač, Društvo Naša djeca koje radi u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka, kao i nekoliko škola i dječjih vrtića s područja Osijeka i Županije, PU osječko-baranjska, Sindikat Policije Hrvatske Glavna podružnica PU osječko-baranjske i Regionalni klub IPA Osijek.

– Županija time doprinosi važnosti ove inicijative te pomaže oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istodobno usmjeren poticanju ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca. Kutije za prikupljanje čepova postavili smo u prostorije svih upravnih odjela, ali i ustanova kojima je Županija osnivač, a sva prikupljena sredstva donirat ćemo udruzi za nabavu skupih lijekova – ističu u OBŽ.

Zahvaljujući građanima, djelatnicima Osječko-baranjske županije, zdravstvenih ustanova kojima je Županija osnivač, školama i vrtićima kao i svim partnerima u projektu, od travnja 2019., kada se ova županija uključila u projekt, prikupljeno je 7720 kilograma čepova. – Pozivamo sve građane dobrog i plemenitog srca da sakupljaju čepove te iste donesu u zgradu Osječko-baranjske županije u Županijskoj ulici 4 u Osijeku, gdje je osiguran prostor za prikupljane čepova – poručuju iz Županije.