Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 250 pregleda
Slavonski Brod

Od travnja za novorođenčad i 5000 kuna u opremi

Oprema za bebe
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Za nabavu potrebne opreme iz gradskog će proračuna biti izdvojeno 1,1 milijun kuna, a uz ovu pomoć, grad dijeli i jednokratne novčane potpore

Slavonski je Brod jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji je uveo novu pronatalitetnu mjeru. Uz jednokratne novčane potpore, koje su ove godine uvećane, prvorođenoj djeci u obitelji dodatno će darovati potrebnu opremu vrijednu 5000 kuna.

slavonski dućan Proizvodi OPG-ova U Slavonskom dućanu sve od rakije do drvenarije

Iz Grada ističu kako na ovaj način žele svoj prvorođenoj djeci omogućiti jednake uvjete na početku života, bez obzira na financijske mogućnosti roditelja. Za nabavu potrebne opreme iz gradskog će proračuna biti izdvojeno 1,1 milijun kuna. Majke s područja Slavonskog Broda koje će roditi svoje prvo dijete u mjesecu travnju, već sada se mogu obratiti u gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti.

Uz ovu mjeru, Grad je ostavio i izbor onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za bebu ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1000 kuna dopune ono što im nedostaje.

Klizište u Slavonskom Brodu Kuće u opasnosti Na brodskom brdu nakon 8 godina aktivirana klizišta bebe jednokratna novčana pomoć Za svako novorođeno dijete u županiji 1000 kuna