Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
EU sredstva

Općini Slivno odobreno 1,9 milijuna kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta

reciklažno dvorište
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
U idućih 40-ak dana očekuje se potpisivanje Ugovora između Općine Slivno kao korisnika s posredničkim tijelima

Temeljem prijave na natječaj EU fondova za izgradnju reciklažnog dvorišta, Općini Slivno je odobreno 1,9 milijuna kuna nepovratnih sredstava za financiranje ovog projekta.

Cilj izgradnje reciklažnog dvorišta je unaprjeđenje odvojenog prikupljanja otpada. Projektom se planira izgradnja i opremanje samog dvorišta, kao i promotivna kampanja usmjerena prvenstveno na građane i turiste, kako bi se podigla razina svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja otpada, ali i postojanju infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada, priopćili su iz Dubrovačko-neretvanske županije

U idućih 40-ak dana očekuje se potpisivanje Ugovora između Općine Slivno kao korisnika, s posredničkim tijelima razine 1 i 2, odnosno Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nakon toga i početak provedbe projekta. Otvaranje reciklažnog dvorišta predviđeno je krajem iduće godine.

Naime, prema obavijesti iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike upućenoj Općini Slivno, donesena je Odluka o financiranju za projektni prijedlog ”Reciklažno dvorište Pižinovac – Lovorje”. Iznos odobrenih bespovratnih EU sredstava, osiguranih kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., je 1.899.922,57 kuna, odnosno 85 posto prihvatljivih troškova projekta koji ukupno iznose 2.235.203,03 kuna. Nositelj projekta je Općina Slivno, a pripremala ga je Regionalna razvojna agencija DUNEA.