Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Na javni poziv Zagrebačke županije mogu se javiti gradovi, općine i druge pravne osobe

Osamdeset milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
– Visina odobrenog iznosa za financiranje sanacija ovisit će o indeksu razvijenosti grada ili općine na kojem se nalazi oštećena zgrada javne namjene - poručuju iz Županije

Gradovi, općine, škole, muzeji, crkve i druge pravne osobe i tijela s područja Zagrebačke županije kojima su objekti oštećeni u potresima 2020. godine imaju pravo na bespovratna sredstva u iznosu od ukupno 80 milijuna kuna.

Javni poziv za financiranje troškova sanacije šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom raspisan je 24. siječnja, a sredstva se mogu iskoristiti do njihova iskorištenja.

– Visina odobrenog iznosa za financiranje sanacija ovisit će o indeksu razvijenosti grada ili općine na kojem se nalazi oštećena zgrada javne namjene. Tako će se  prijave iz gradova i općina koji spadaju u prve četiri skupine razvijenosti financirati u iznosu do 100 posto iznosa vrijednosti projekta, dok će prijave iz razvijenih jedinica lokalne samouprave, tj. onih koje spadaju u V. VI. VII. i VIII. skupinu razvijenosti, financirati s maksimalnim iznosom do 80 posto vrijednosti projekta – poručuju u Županiji.

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj omotnici na adresu Zagrebačke županije u Zagrebu s naznakom “Prijava na Javni poziv za financiranje troškova sanacije šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije”. Moguće ih je dostaviti preporučenom  poštom ili osobno u pisarnicu. Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje dostupni su na web-stranicama Županije.