Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 467 pregleda
Međimurska županija

Osiguran besplatni prijevoz, udžbenici i asistenti u nastavi, čak i za predškolce

Prvi dan škole u Međimurskoj županiji
Foto: Međimurska županija
Međimurska županija je uključena u projekt školske prehrane, čime je svim učenicima u suradnji s OPG-ovima omogućeno konzumiranje domaćih proizvoda za vrijeme užine u školama

U školske klupe u Međimurskoj županiji danas je sjelo 9718 učenika, među kojima i 1215 prvašića.

- U srednje škole upisano je 1092 novih učenika, pa trenutno imamo oko 4100 srednjoškolaca. Udžbenici su osnovnoškolce dočekali na klupama, svi školarci imaju osiguran prijevoz, studentima su ove godine dane jednokratne potpore, a nastavili smo i s projektom osobnih asistenata, tako da će više od 100 djece dobiti pomoćnike u nastavi financirane u najvećoj mjeri europskim sredstvima - rekao je međimurski župan Matija Posavec na konferenciji za novinare u OŠ Selnica.

Međimurska županija je uključena u projekt školske prehrane, čime je svim učenicima u suradnji s OPG-ovima omogućeno konzumiranje domaćih proizvoda za vrijeme užine u školama. Poljoprivredni proizvođači se mogu javiti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jer je natječaj još otvoren. U Međimurju su odrađene ili su pokrenute investicije u obrazovanju vrijedne oko 100 milijuna kuna. Uz ostalo, nastavlja se i projekt asistenata za - predškolce.