Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
zbrinjavanje djece

Osječki vrtići ostaju raditi u punom sastavu, roditelji djece koja neće ići bit će oslobođeni plaćanja

Osijek
Foto: Grad Osijek
Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj kazala je kako je na početku ovakve situacije u vrtićima bilo prisutno 98 djece, u utorak ih je bilo 36, a dan kasnije ukupno 21 dijete

Zamjenica gradonačelnika izvijestila je jučer o odluci Grada Osijeka da sve roditelje koje u razdoblju od 16. ožujka do 15. svibnja ne koriste usluge Dječjeg vrtića, oslobodi od plaćanja usluge za to razdoblje, koristeći povlasticu neplaćanja vrtića zbog korištenja godišnjeg odmora.

Dječji vrtić Zeko Zbog pandemije koronavirusa DV Zeko organizirao prihvat djece u vrtić koju roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod kućnim nadzorom

- I u razdoblju koje je pred nama, ima roditelja koji nažalost nemaju gdje zbrinuti djecu te će za njih vrtići i dalje biti otvoreni, ali sukladno svim mjerama kojih se pridržavamo i u našim dječjim vrtićima. Koristim priliku poslati još jednom apel svim poslodavcima koji su u mogućnosti, da u narednom razdoblju organiziraju rad, radne zadatke i dežurstva, na način da je u što većoj mogućoj mjeri koriste mogućnost rada od kuće, kako bi svaki roditelj mogao biti sa svojim djetetom – kazala je Žana Gamoš dodajući kako se za djecu koja će biti u dječjem vrtiću, sve dodatne uobičajene aktivnosti neće odvijati.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj kazala je kako je na početku ovakve situacije u vrtićima bilo prisutno 98 djece, u utorak ih je bilo 36, a dan kasnije ukupno 21 dijete.

VELIKA ČAST Fondom za aktivno građanstvo upravlja osječka Slagalica

- Nećemo organizirati dežurne vrtiće već ćemo ih ostaviti kako je sada jer na taj način želimo roditeljima olakšati dovođenje djece i izbjegavanje javnog prijevoza ukoliko nemaju osobni automobil. Za sada je odluka takva da vrtići ostaju raditi u punom sastavu, u redovno radno vrijeme. – kazala je ravnateljica.

Iako sadašnja situacija otvara i pitanja redovitih upisa u dječje vrtiće, zamjenica gradonačenika naglasila je kako roditelji ne trebaju brinuti jer će Grad Osijek na vrijeme izvijestiti građane o upisima za novu školsku odnosno vrtićku godinu.