Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Veliko priznanje

Osječko-baranjska županija je Europska regija sporta 2024.

- Tijekom 2024. još ćemo snažniji naglasak staviti na izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša  – kaže župan Ivan Anušić

Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta 2024. godine. Rezultat je to višemjesečnog rada na kandidaturi koja je rezultirala izradom Bidfilea kao dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije i posjetom visoke delegacije ACES European capitals and cities of sport federation Osječko-baranjskoj županiji.

Predsjednik ACES-a Gian Francesco Lupattelli sa suradnicima nedavno je obišao najznačajnije sportske objekte, terene i događanja na području cijele županije.

– Hrvatska je mala zemlja, ali je sila u sportu – rekao je tada Lupattelli.

Gala svečanost dodjele titule Europske regije sporta za 2024. održat će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu početkom prosinca ove godine.

– Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta, bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta kvalitetno ćemo iskoristiti i tijekom 2024. još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih – kaže župan Ivan Anušić.