Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Briga za ugrožene pasmine

Osnovan stručni savjet za ergelu međimurskog konja

Međimurski konj
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Osam kobila te ugrožene pasmine živi na pašnjaku u Žabniku, u sastavu Javne ustanove Međimurska priroda

Osnovan je stručni savjet za ergelu međimurskog konja. Osam kobila te ugrožene pasmine živi na pašnjaku u Žabniku, u sastavu Javne ustanove Međimurska priroda.

Predstavljanje Međimurja u Zagrebu Predstavljanje kulturne baštine i turističke ponude u Zagrebu Međimurska popevka, meso z’tiblice... u Hrvatskoj kući

– S obzirom na to da je brojnost pasmine međimurskog konja na razini kritično ugrožene, Javna ustanova nastoji pokrenuti program očuvanja za koji je prethodno potrebno posložiti i zadovoljiti mnoge preduvjete i postaviti čvrste temelje za dugoročnu održivost programa. Nakon što je ustanova već uspostavila suradnju s Agronomskim i Veterinarskim fakultetom te Udrugom uzgajivača mađarskog hladnokrvnjaka iz Mađarske, Upravno vijeće donijelo je odluku o osnivanju stručnog savjeta – kaže Zoran Šardi iz Međimurske prirode.

U Savjetu su dr. sc. Kristijan Valkaj, Zoran Šardi, izv. prof. doc. dr. sc. Antun Kostelić s Agronomskog fakulteta, dr. sc. Nidal Korabi, djelatnik Hrvatske poljoprivredne agencije, i izv. prof. dr. sc. Nikica Prvanović Babić s Veterinarskog fakulteta, koja je izabrana za predsjednicu. Svi rade volonterski, bez dnevnica i putnih troškova.     

Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana projekt SUKUS Besplatne radionice za 50 srednjoškolaca iz učeničkih domova