Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Osnivačka Skupština DLS-a

Osnovana nova stranka na čijem je čelu gradonačelnik Novske Vlado Klasan

Vlado Klasan
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Na osnivačkoj skupštini moglo se čuti i o stvaranju saveza manjih lokalnih stranaka na području Sisačko-moslavačke županije, a koje bi zajedno nastupile na izborima za župana

Osnovana je Demokratska lokalna stranka Novske čiji je predsjednik novljanski gradonačelnik Vlado Klasan, donedavno član HSLS-a. Svečanom dijelu osnivačke Skupštine DLS-a, kojoj je glavni cilj kvalitetno prepoznati probleme svojih sugrađana, u četvrtak, 12. siječnja prisustvovali su brojni uglednici i simpatizeri.

- Vjerujem da će neki zlobno komentirati da mijenjamo stranke kao kapute, no osim imena nismo promijenili ništa, već smo odlučili reći ne politikantstvu. Osnovali smo novu stranku jer su političkim inženjeringom članovi pojedinih stranaka određeni i nemaju pravo na svoje mišljenje. Moraju raditi kao vojnici revolucije i poštovati stranačke stege, dok mi možemo raditi po srcu - rekao je Klasan koji je na zadnjim parlamentarnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat na listi Milana Bandića.

Na osnivačkoj skupštini mogla se čuti i najava onoga o čemu se u kuloarima priča neko vrijeme - stvaranju saveza manjih lokalnih stranaka na području Sisačko-moslavačke županije, a koje bi zajedno nastupile na izborima za župana.

- Sisačko – moslavački savez (SMS), u sinergiji nezavisnih ljudi i stranaka županiji može omogućiti ravnomjeran razvoj. Sada kad podvučemo crtu, Sisačko – moslavačka županija za svoje gradove nije napravila skoro pa ništa i moramo se dobro zapitati zašto je to tako - rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je također na parlamentarnim izborima bio nezavisni kandidat na listi Milana Bandića.

Na osnivačkoj skupštini nove stranke bili su prisutni predstavnici HSP-a ,HNS-a  i HSU-a kao i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Ana Stavljenić Rukavina, potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti.