Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Najveća škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Osnovna škola Župa dubrovačka nastavlja održavati nastavu u jednoj smjeni

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Idejni projekt dogradnje škole čeka suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, a Županija i Općina osigurale su sredstva za projekt i dozvole

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli potpisali su sporazum o sufinanciranju uređenja 
zgrade u vlasništvu Zaklade ”Antun Miloslavić” koju će privremeno koristiti Osnovna škola Župa Dubrovačka do realizacije projekta dogradnje postojeće zgrade škole kako bi se nastava od rujna ove godine i dalje održavala u jednoj smjeni.

Sve više učenika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je Osnovnoj školi Župa Dubrovačka suglasnost za projekt uređenja postojeće zgrade u vlasništvu Zaklade ”Antun Miloslavić” te dozvolu za njezino privremeno korištenje za održavanje razredne nastave za tri razredna odjela.

Sama zgrada Zaklade udaljena je 350 metara od postojeće zgrade Osnovne škole Župa Dubrovačka na Kantulama. S obzirom na to da je neposredno uz zgradu smještena autobusna stanica s pješačkim  prijelazom neće doći do promjena u redovnom prijevozu učenika, a samim time ni do povećanja troškova školskog prijevoza.

Osnovna škola Župa dubrovačka u školskoj godini 2021./2022. imat će ukupno 915 učenika raspoređenih u 39 razrednih odjela, čime 
je postala najveća škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

– Ponosni smo na činjenicu da je Osnovna škola Župa dubrovačka, kojoj je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač, jedna od škola s najvećim prirastom broja učenika na razini cijele države, ali smo i svjesni činjenice da su usprkos tome kapaciteti škole posljednjih godina ostali nepromijenjeni. Škola se po broju učenika iz godine u godinu povećava za po jedan razredni odjel, stoga je prioritet i dalje dogradnja uz postojeću zgradu škole na lokaciji Mljekara – poručili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Suglasnost pa projekt

Idejni projekt dogradnje škole trenutačno je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na pribavljanju suglasnosti nakon koje će se pristupiti izradi Glavnog projekta te ishođenju Građevinske dozvole, za što su Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Župa dubrovačka planirali sredstva u proračunu.