Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Nova turistička ponuda

Otvoren centar 'Kuća Velebita' vrijedan 31 milijun kuna

Kuća Velebita
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Posjetitelji će imati priliku saznati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit te će im se također približiti proces nastanka jama i spilja

Centar za posjetitelje Krasno - Kuća Velebita otvoren je u srijedu u Krasnom, a riječ je o projektu vrijednom 30,9 milijuna kuna, izvijestilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Centar je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007-2013. 

Cilj je projekta unaprijediti uvjete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji kroz Krasno i Nacionalni park Sjeverni Velebit kao jedinstvenu destinaciju koja prirodno povezuje kontinentalnu i priobalnu turističku ponudu.

U Kući Velebita posjetitelji će imati priliku saznati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit te će im se također približiti proces nastanka jama i spilja, kao i povijest njihova istraživanja.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac na otvaranju je rekla kako je zajednički cilj Vlade i jedinica lokalnih i regionalnih te područnih samouprava poticanje gospodarskog razvoja i otvaranje novih radnih mjesta, kao i povećanje atraktivnosti turističkih destinacija.

"Ovaj centar je od iznimne važnosti za funkcioniranje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i njegov daljnji razvoj", izjavio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.