Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Investicija vrijedna 16,2 milijuna kuna

Otvorena višenamjenska akumulacija Kešinci

Foto: Osječko-baranjska županija
Osim što doprinosi većoj sigurnosti od poplava, akumulacija će preko navodnjavanja potaknuti poljoprivrednu proizvodnju, ističe župan Anušić

Nakon dvogodišnje gradnje, otvorena je višenamjenska akumulacija Kešinci, ukupne površine 60 hektara, projektirana za obranu od poplava, navodnjavanje, ribogojstvo, rekreaciju i sport. Površina akumulacije je 593.000 kvadrata, ukupni volumen 1,758.700 kubika, maksimalna kota uspora 107,10 metara n.m. kod pojave 1000-godišnjeg vala. Duljina brane u kruni je 276,80 metara, na najvišem dijelu ima 12 metara, a široka je pet metara.

Sigurniji prijevoz Donacija tri kombi-vozila za sportaše

– Realizacija ove investicije, vrijedne 16,2 milijuna kuna, donijet će niz benefita žiteljima općine Semeljci i Osječko-baranjske županije. Osim što doprinosi većoj sigurnosti od poplava, akumulacija će sigurno preko navodnjavanja potaknuti poljoprivrednu proizvodnju, a sada se stvaraju i preduvjeti za turističke, ribolovne i sportske sadržaje u ovoj općini – ističe župan Ivan Anušić.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković dodaje da su radovi izvedeni u ugovorenom roku, a bolju zaštitu od poplava akumulacija donosi ne samo u općini Semeljci, nego i nizvodnim općinama.

– Akumulacija će doprinijeti razvoju općine i ostanku ljudi, a već radimo i projekt aglomeracije Semeljci, vrijedan više od 200 milijuna kuna – najavio je on.

Sustavno gospodarenje otpadom Otvoreno Reciklažno dvorište u Čepinu

– Za nas je to izuzetno velika investicija, 16 milijuna kuna znači pet proračuna općine, a sada se radi javna nabava još veće investicije Hrvatskih voda na ovom području, odvodnje i vodoopskrbe u vrijednosti više od 200 milijuna kuna – rekao je načelnik Grga Lončarević.