Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Koprivničko-križevački župan Darko Koren

'Ovi rezultati su najveća pobjeda jer su izvojevani u teškim političkim okolnostim'

Darko Koren
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Župan Darko Koren je kazao kako, uz redovne aktivnosti, kreću u sastavljanje većine u Županijskoj skupštini, a još je naglasio kako očekuju dobru suradnju s gradonačelnicima županijskih gradova, kao i s državnom vlašću

- Zahvaljujem svima koji su me podržali, a posebno koalicijskim partnerima. Svi zajedno pridonijeli ste produljenju našeg boravka u Županijskoj upravi, s tom razlikom da smo umjesto dosadašnjeg zamjenika Ivana Pala dobili ravnatelja Obrtničke škole Ratimira Ljubića. Nije bilo lako, izborni ciklus bio je najzahtjevniji dosad, a ovi su rezultati najveća pobjeda jer su izvojevani u teškim političkim okolnostima - rekao je koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je u 2. krugu lokalnih izbora osvojio još jedan mandat. Župan je izrazio zadovoljstvo što su građani prepoznali njihove rezultate i kvalitetno odrađena prijašnja dva mandata, izvijestili su iz Koprivničko-križevačke županije.

Rezultate izbora komentirao je i zamjenik župana Darko Sobota naglasivši kako su građani prepoznali njihov rad te kontinuitet i stabilnost u vođenju Županije te kako su povjerenje dobili u mnogo općina.

- Pred nama je konstituiranje Županijske skupštine. Vjerujem da će se članovi voditi interesima građana i da ćemo uspjeti. Mi smo se dokazali u svom poslu, u brizi i ravnomjernom razvoju Županije, tako ćemo nastaviti i ubuduće, a svima u Županijskoj skupštini ponudit ćemo suradnju - dodao je Sobota.

Novi zamjenik Ratimir Ljubić najavio je kako će se pobrinuti za nastavak kapitalnih investicija u sektoru obrazovanja, gdje je važno izdvojiti novu Obrtničku školu, gimnazije u Đurđevcu i Križevcima, škole i sportske dvorane u općinama, no dodao je kako će u tim projektima čija se vrijednost kreće oko 250 milijuna kuna trebati pomoć države, budući da Županija to ne može sama financirati. Također je dodao kako će se nastaviti ulagati u usavršavanje nastavnika, posebno u smislu veće aktivnosti u apliciranju na EU sredstva.

Župan je kazao kako, uz redovne aktivnosti, kreću u sastavljanje većine u Županijskoj skupštini, a još je naglasio kako očekuju dobru suradnju s gradonačelnicima županijskih gradova, kao i s državnom vlašću.