Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 98 pregleda
Lepoglava

Pacijenti nezadovoljni liječnicom žale se Domu zdravlja

bolnica Koprivnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Rješenje je pronađeno zapošljavanjem liječnice specijalistice opće medicine, državljanke Bosne i Hercegovine, s privremenim boravištem u Hrvatskoj

- Iz dana u dan dobivamo sve više primjedbi na rad ambulante opće obiteljske medicine u Donjoj Višnjici, na području grada Lepoglave, zbog čestih promjena liječnika. Sve je više nezadovoljnih ljudi koji uzimaju zdravstvene kartone i odlaze u druge ambulante, što ugrožava opstanak ambulante. U tom slučaju najugroženija skupina bili bi stariji mještani kojima je liječnička pomoć najpotrebnija, a prva sljedeća ambulanta bila bi im udaljena više od deset kilometara - upozorio je Robert Maček, vijećnik Skupštine Varaždinske županije.

Ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić napominje da je problem nastao prije više od godinu dana, a rješenje je pronađeno zapošljavanjem liječnice specijalistice opće medicine, državljanke Bosne i Hercegovine, s privremenim boravištem u Hrvatskoj. Jagić ističe da je liječnica prošla edukaciju o hrvatskom zdravstvenom sustavu. Dio pacijenata je, dodaje, nezadovoljan njezinim radom, ne prihvaćajući činjenicu da joj treba vremena za upoznavanje svojih pacijenata, pa šire nezadovoljstvo i žale se Domu zdravlja. Pisani prigovor poslali su i predsjednici triju mjesnih odbora.

- Dom zdravlja u ovom trenutku nema slobodnog liječnika, a i postojeći nisu zainteresirani za rad u toj ambulanti. Inzistiranje da se promijeni liječnica moglo dovesti u pitanje opstanak ambulante, što nikome nije u interesu, posebno ne starijim osobama. Dom zdravlja će i dalje tražiti trajno rješenje - kaže Jagić i apelira na mještane da budu strpljivi i surađuju s liječnicom.