Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U Brodskoj županiji

Pero Ćosić opet na čelu Županijske skupštine

Pero Ćosić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Kandidati oporbe za predsjednika i dopredsjednika, Mirko Duspara (Nezavisna lista) i Davor Vlaović (HSS), neposredno pred glasovanje povukli su svoju kandidaturu

Pero Ćosić (HDZ) izabran je na konstituirajućoj sjednici Skupštine Brodsko-posavske županije za novog-starog predsjednika, dok će dužnost njegovog zamjenika obnašati Dubravko Kolundžić (HDSSB).

Za njihov su izbor ruku digla 23 od 42 županijska vijećnika - 21 iz koalicije okupljene HDZ-a te Ružica Vidaković (HSLS) i Ivan Perić (HSU), čije su stranke prije izbora bile u koaliciji s HSS-om i SDP-om. Konstituiranje je zbog nedorečenosti poslovnika trajalo puna tri sata.

Kandidati oporbe za predsjednika i dopredsjednika, Mirko Duspara (Nezavisna lista) i Davor Vlaović (HSS), neposredno pred glasovanje povukli su svoju kandidaturu. Brodska je županija tako ostala neosvojiva utvrda HDZ-a.

- Zahvaljujem na ukazanom povjerenju građanima koji su podržali našu listu, kao i kolegama koji su me predložili. Veseli da se županija pokrenula s dna na kojem je bila. Radit ćemo i dalje da nam gospodarstvo, koje drugu godinu za redom pozitivno posluje, nastavi s pozitivnim trendovima, ali jednako tako i sva ostala područja - rekao je Pero Ćosić.