Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 52 pregleda
Međimurska županija

Pet milijuna kuna prekoračenja na računu zbog investicija

Međimurska skupština
Foto: Međimurska županija
Skupština Međimurske županije odobrila je danas prekoračenje po poslovnom računu u iznosu do pet milijuna kuna. Taj će se novac iskoristiti za projekte

- Nije riječ o klasičnom zaduženju. U investicijskom ciklusu namjeravamo zaključiti 27 milijuna kuna težak projekt energetskih učinkovitosti srednjih i osnovnih škola, radionica i Učeničkog doma, gdje uz 25 milijuna europskog novca, mi moramo osigurati dva milijuna. Planiramo i završiti sportsku dvoranu u Orehovici do kraja svibnja - rekao je župan Matija Posavec.

Vijećnik Željko Pavlic (MDS) pitao je što županija kao jedan od osnivača može učiniti da se uvede red u Regionalnom centru za zbrinjavanje otpada Piškornica, gdje su izmjerena zagađenja veća od dopuštenih.  

- Čuo sam za probleme i bio sam na sastanku kod resornog ministra. To postaje ozbiljan problem, možda ne toliko za nas, koliko za Koprivničko -križevačku županiju, no pred takvim stvarima ne treba zatvarati oči. Zato sam u Nadzorni odbor Piškornice imenovao stručnu osobu, Ivicu Perhoča, koji će upozoravati na probleme - istaknuo je Posavec. Izlazak iz suvlasničkog odnosa zbog dosad uložena sredstva bio bi, dodao je, u ovom trenutku neodgovoran potez.