Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Poticajno

Peti Opatijski sportski dan održan pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“

Reci DA sportu u Opatiji
1/8
Foto: Grad Opatija
Veseli me i što naša djeca mogu izabrati iz široke ponude sportova koji se treniraju u sportskim klubovima i udrugama što djeluju u Opatiji - istaknuo je gradonačelnik Ivo Dujmić

Petu godinu zaredom održan je Opatijski sportski dan u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Deseti rujan je ujedno i Hrvatski olimpijski dan, priopćili su iz gradske uprave.

- Lijepo vas je vidjeti u ovako velikom broju, okupljene u našoj sportskoj dvorani Marino Cvetković, u kojoj, vjerujem, imate odlične uvjete za treninge i sportske borbe. Svima nam je zajedno cilj potaknuti našu djecu, najmlađe Opatijce, da odaberu sport kao način života. Veseli me i što naša djeca mogu izabrati iz široke ponude sportova koji se treniraju u sportskim klubovima i udrugama što djeluju u Opatiji. I roditelje pozivam da svoju djecu potaknu na bavljenje sportom, što je garancija za zdraviji i kvalitetniji život - istaknuo je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Opatija, turisti Najuspješniji mjeseci srpanj i kolovoz U Opatiji 2017. ostvaren najbolji turistički rezultat od osamostaljenja

Organizator je ove hvale vrijedne priredbe Sportski savez Grada Opatije, uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“ i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“, pod pokroviteljstvom Grada Opatije.

Svi sudionici manifestacije mogli su se pridružiti u zajedničkom razgibavanju “Vježbajmo zajedno“ uz stručne trenere te se družiti sa stolnoteniskim reprezentativcima Mađarske, Finske, Slovenije, Poljske i Hrvatske koji se nalaze na pripremama u Opatiji. Osnovnoškolci i njihovi roditelji, kao i svi građani imali su priliku pogledati prezentacije sportskih te ostalih udruga koje rade s djecom i za djecu. Zanimljivo je da u Opatiji djeluje 30-ak takvih udruga.

Sportski je savez izdao i prigodnu brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, koja se besplatno dijelila svim učenicima i posjetiteljima.

škola od iduće školske godine Građanski odgoj učit će se i u opatijskoj osnovnoj školi