Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Marijan Blažok

'Piškornica se neće širiti, godišnje će se prihvaćati 35.000 tona'

Piškornica
1/3
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Tvrtka se očitovala na nacrt prijedloga dinamike zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Hrvatske i zatražila brisanje dijela odlomka u kojem se predlaže razmatranje opcije proširenja kapaciteta odlagališta Piškornica

- Ne postoje prostorni ni projektni preduvjeti koji bi omogućili dodatno proširenje odlagališnih ploha na Piškornici i neće bi povećanog prihvata otpada iznad predviđenih godišnjih količina koje su znatno umanjenje u odnosu na prijašnje godine, posebice 2016. i 2017. - poručio je Marijan Blažok, direktor tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište, nakon što su se u javnosti pojavile informacije da će odlagalište u Koprivničkom Ivancu proširivati.

Odlagalište otpada Piškornica Piškornica O odlagalištu otpada odluka na - referendumu?

Iduće godine planira se, ističe Blažok, zaprimiti 38.500 tona otpada, a potom do 2023. prosječno 35.000 tona godišnje.

Tvrtka se očitovala na nacrt prijedloga dinamike zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Hrvatske i zatražila brisanje dijela odlomka u kojem se predlaže razmatranje opcije proširenja kapaciteta odlagališta Piškornica.

- Oko postojećeg odlagališta projektiran je budući Regionalni centar za gospodarenje otpadom i stoga postojeće odlagalište nema mogućnost proširenja - uvjerava Blažok.

Odlagalište otpada Piškornica Odlagalište Piškornica Povećan kapacitet s 419.500 na 676.000 tona