Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 24 pregleda
nema razlike

Plaće su iste, većina zaposlenih su žene, a od ukupno 11 pročelnika, imamo 7 pročelnica

Primorsko-goranska županija
Foto: Primorsko-goranska županija
Konferencija pod nazivom 'Život u dvije smjene' održana u sklopu projekta 'Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života' s namjerom dotaknuti se problema s kojima se žene susreću na tržištu rada

"U upravi Primorsko-goranske županije mi doslovno ne činimo razliku između žena i muškaraca što se tiče bilo kojih prava,  pogotovo radnih prava. Plaće su iste, većina zaposlenih su žene, čak 70%. U rukovodnoj strukturi  također 70%.  Od ukupnih 11 pročelnika imamo 7 pročelnica", rekao je župan Zlatko Komadina na regionalnoj konferenciji pod nazivom "Život u dvije smjene", održanoj u riječkoj Gradskoj vijećnici.

"To nastojimo  prenijeti u naše pravne osobe: ustanove i trgovačka društva. Mislim da je problem rodne ravnopravnosti i opterećenosti žena prisutan više u privatnom sektoru. I tu treba dosta poraditi. Inače, objektivno, sve kreće od kuće i porodice, od obrazovanja. Kako odgojimo djecu, tako se poslije ponašaju u poslovnom i javnom životu. Na postizanju rodne ravnopravnosti treba raditi na svim razinama. Tu uključujem i Crkvu koja bi trebala mijenjati neka svoja učenja", dodao je župan, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Konferencija je održana u sklopu projekta "Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života" s namjerom dotaknuti se problema s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života.