Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
u Hrvatskoj su četvrti

Plava tvornica rangirana među 500 najboljih svjetskih digitalnih tvrtki

Ivica Horvat, direktor Plave tvornice
1/6
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Početkom godine dobili su jedno veliko priznanje. Njihova aplikacija Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba, na svjetskom izboru inovativnih i originalnih projekata, osvojila je 3. mjesto. U leđa su im gledale renomirane firme iz Kanade, Njemačke, Kine i Australije…

Virovitička IT tvrtka Plava tvornica među četiri je najbolje u Hrvatskoj u svom sektoru i među 500 najboljih u svijetu. Već godinama oni su perjanica IT sektora, a iz male Slavonije rade doslovce s cijelim svijetom. Više od 80 posto proizvoda izvoze, a konstantno zapošljavaju. Plava tvornica dobitnik je Godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije za iznimne rezultate i doprinos razvoju poduzetništva i IT industrije.

Upravo je njih sustav clutch.co uvrstio među tisuću najboljih “na globusu”, a nedavno su uvršteni među četiri najbolje tvrtke u Hrvatskoj.

U 500 najboljih u svijetu

– Clutch.co je sustav koji se bavi rangiranjem agencija u cijelom svijetu. Glavni su im izvor klijenti koji poznaju tvrtke, a do ocjene pojedine tvrtke dolaze zahvaljujući anketnim upitnicima, a pet je kriterija prema kojima ih rangiraju. Plava je tvornica, prema tim rezultatima, među 500 najboljih na svijetu, a u Hrvatskoj smo na 4. mjestu. Ispred nas su tri ZG digitalne agencije – objašnjava nam direktor Ivica Horvat koji je, uz Mateja Sudara, „alfa i omega“ Plave tvornice.

humanitarna akcija se provodi u više gradova u RH Doznajte koje pekare sudjeluju u akciji "Kruh za poslije"

Uz sjedište u Virovitici, u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, ta tvrtka ima i "izdvojeni pogon" u Osijeku. Plava tvornica bila je, inače, prvi stanar virovitičko-podravskoga Poduzetničkog inkubatora, a vjerni su mu do danas.

Početkom godine dobila je ta tvrtka jedno veliko priznanje. Njihova aplikacija Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba, na svjetskom izboru koji prezentira inovativan i originalan projekt, osvojila je treće mjesto. U leđa su im gledale renomirane tvrtke iz Kanade, Njemačke, Kine, Australije... Sjajni su to pokazatelji za tvrtku koja postoji tek šest godina i koja je u poduzetnički pothvat krenula iz jednog stana u Južnom bloku, naselju u Virovitici. Preselili su, potom, u Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, a ostalo je povijest.

Velika ulaganja u IT

– Ponosan sam na Plavu tvornicu jer je ona bila prvi stanovnik našeg Poduzetničkog inkubatora u Virovitici. Oni su s nama od prvoga dana. Svjesni smo kako bez poznavanja suvremenih trendova IT sektora nema ni gospodarskog razvoja ni inovacija, a stav je Virovitičko-podravske županije kako je IT industrija iznimno važna za razvoj gospodarstva. Pokrenuli smo inicijativu za gradnju ICT centra u Virovitici, a sve u suradnji s Plavom tvornicom i Visokom školom u Virovitici. To je naša budućnosti, i zato ćemo i nadalje ulagati u IT sektor od osnovnoškolskog do visokoobrazovnog sustava obrazovanje te kroz potpore poduzetnicima – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

"prosinac u gradu" Raspored predstava i podjele poklona za djecu povodom sv. Nikole