Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Osmo državno natjecanje umirovljenika Hrvatske u Dugoj Resi

Pobjednički pehar Savezu udruga umirovljenika Varaždinske županije

storyeditor/2024-06-14/prijem_umirovljenici_sportasi_lipanj_2024__1_-2.jpg
Foto: Varaždinska županija Sportašima umirovljenicima na rezultatu su čestitali župan Anđelko Stričak te pročelnici Ljubica Božić i Darko Majhen

Pobjednički pehar s ovogodišnjih Sportskih susreta Matice umirovljenika Hrvatske održanih u Dugoj Resi pripao je Savezu udruga umirovljenika Varaždinske županije čija je 18-člana ekipa bila ukupni pobjednik ovog osmog državnog natjecanja umirovljenika Hrvatske.

Za izvrsne sportaše umirovljenike održan je, kako to i dolikuje, prijam u Županijskoj palači gdje su pobjednicima na postignutim rezultatima čestitali župan Anđelko Stričak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen. Predsjednica Županijskog saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Jadranka Bahlen zahvalila je čestitarima, istaknuvši kontinuiranu podršku županije "zlatnoj generaciji", bez čije bi pomoći teško i bilo ostvariti ovakav rezultat.

– Čestitamo vam od srca, a posebno smo ponosni što ste pobjednički pehar prvi put donijeli u Varaždinsku županiju. I dalje ćemo pružati potporu aktivnostima Saveza udruga umirovljenika, ali i napraviti iskorak s obzirom na to da ćemo prvi u Hrvatskoj izraditi strategiju "Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi" – istaknuo je župan Stričak.

Za pripremu i provedbu ovoga projekta održana je prva sjednica Koordinacijskog odbora, utvrđen je hodogram aktivnosti, određeni su prioriteti, a među osobama treće životne dobi s područja županije provedena je i anketa o kvaliteti života.

– Anketu je proveo Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever na čelu s izv. prof. dr. sc. Marijanom Neuberg u suradnji sa Savezom udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije na čelu s Jadrankom Bahlen. U tijeku je obrada dobivenih podataka, čime ćemo prvi u Hrvatskoj imati relevantne podatke o kvaliteti života i potrebama naših umirovljenika s obzirom na to da je u anketi sudjelovalo oko 2000 ljudi treće životne dobi – rekao je župan Anđelko Stričak, ujedno predsjednik Koordinacijskog odbora.

Na području županije živi 33.109 osoba starijih od 65 godina, odnosno 20,7 posto ukupnog stanovništva.

storyeditor/2024-06-17/JaskaA2.jpg Najbolji na međunarodnom natjecanju Jaskanski vatrogasci idu na Svjetsko prvenstvo u Miamiju storyeditor/2024-06-14/448213106_1020784726575916_8641553847568877229_n.jpg Dodjelom šampionskih titula Dunava otvoren ovogodišnji Vinatlon Komisija je imala težak zadatak, izabrati najbolja vina među 99 uzoraka hitna Podaci za VPŽ za 2023. Vozila Hitne prešla 1,300.000 kilometara