Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Kod hotela Kurija Janković

Počela gradnja Sportsko-rekreacijskog centra

Radovi na Sportsko-rekreacijskom centru kod hotela Kurija Janković
1/7
Foto: Kristijan Toplak
Vrijednost projekta je oko 7,7 mili. kuna, 6,7 mil. ide za izgradnju centra, a milijun za pristupnu cestu i parkiralište

Djelatnici tvrtke Domogradnja započeli su s izgradnjom Sportsko-rekreacijskog centra kod hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru. Obnova se provodi u sklopu projekta EV 13 GAP “Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“ koji su potpisali župan Igor Andrović, direktor Domogradnje Siniša Gregorić i direktor projektantskog ureda King art studio Ivan Kršić. Ugovorom je definirana izgradnja Sportsko-rekreacijskog centra, pristupne ceste, uređenje okoliša hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, jedinog Heritage hotela s četiri zvjezdice u Slavoniji.

Kurija Janković Studija valorizacije Predavanje o plemićkoj obitelji Janković

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 7,7 milijuna kuna od čega je 6,7 milijuna namijenjeno izgradnji centra dok će milijun kuna biti iskorišteno za izgradnju pristupne ceste i parkirališta.

Iz Županije podsjećaju da je projekt dio projekta EU koji je vrijedan oko 1,9 milijuna eura. U njega su uključeni projekti iz Hrvatske i Mađarske, a započeo je s provedbom u studenom 2017. godine. Nastavak je projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Hotel Kurija Janković danas ima više od 300 noćenja mjesečno. Projektom će se urediti pristupne ceste i okoliš, a rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness centar i vinski bar. Osim toga, podignut će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle.

Kurija Janković Veliko priznanje Hotel Kurija Janković u prestižnom vodiču Fodor's