Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 65 pregleda
Nagradni natječaj časopisa Radost

Pojurili u kino, jedva dočekali da gledaju film 'Uzbuna na Zelenom Vrhu'

djeca Uzbuna na Zelenom vrhu
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Na natječaj se prijavilo stotinjak škola, a glavnu nagradu osvojili su učenici OŠ Miroslava Krleže iz Čepina

Veselo su iskakali iz autobusa i trčkarajući se penjali stubama osječkog kina Urania. Svjetlo samo što se nije ugasilo, a na filmskom se platnu zavrtjela “Uzbuna na Zelenom Vrhu”.

– Uzbuđena sam jer nikada nisam gledala taj film, a čini se zanimljivim i htjela bih vidjeti o čemu se radi – rekla nam je Karla, učenice 4.b razreda OŠ Vladimira Nazora iz Čepina. – Vidio sam po reklamama što se otprilike dogodilo u filmu, ali ne znam sve – nadovezao se kolega joj David.

– Prijateljica mi je otkrila da je netko krao po kućama, ne znam točno što – otkrio je Aron.

Posjet kinu epilog je velikog nagradnog natječaja dječjeg časopisa Radost, u suradnji s “Kinoramom” i distributerom “2i Film”. Sve škole preplaćene na Radost mogle su sudjelovati u lovu na nagradu – besplatnu projekciju najnovijeg kinohita za djecu “Uzbuna na Zelenom Vrhu”. Prijavilo se čak stotinjak škola, a nagrada je završila u rukama učenika drugog razreda OŠ Miroslava Krleže u Čepinu. Kao svoje goste u kino su poveli i učenike četvrtog razreda svoje škole te dva razreda iz susjedne im OŠ Vladimira Nazora. Stotinjak djece uživalo je, tako, u novom filmu.

– Svi smo oduševljeni! Imali smo nešto drugo isplanirano, ali kad smo čuli za nagradu, sve smo odgodili samo da idemo u kino. Djeci je prvo doživljaj vožnja autobusom pa gledanje filma koji dosta traje, a na kraju je i fotografiranje – sretna je bila i učiteljica Renata iz škole Vladimira Nazora.

– Puno im to znači jer ima učenika koji još nikada nisu bili u kinu. Prva je to naša zajednička nagrada, nadamo se da nije i posljednja – rekla je učiteljica Renata Klarić iz OŠ Miroslava Krleže, čiji je razred i osvojio nagradu. Časopis Radost, kaže, dopunsko im je nastavno sredstvo. Svoje vjerne osnovnoškolce Radost redovito nagrađuje dobrim knjigama i pokreće niz akcija edukativnog, zabavnog i humanitarnog karaktera