Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 66 pregleda
Mali pčelari

Policajac uveo djecu u tajne pčelarstva

Mali pčelari i policajac
Foto: PU brodsko-posavska
Riječ je o projektu koji je pokrenuo policajac Mirko Čorak, koji s pčelama živi od djetinjstva i koji je svoje znanje i umijeće prenio na učenike osam osnovnih škola

Više od 500 učenika četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole s područja Brodsko-posavske županije sudjelovalo je u projektu "Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost”. Riječ je o projektu koji je pokrenuo policajac Mirko Čorak, koji s pčelama živi od djetinjstva i koji je svoje znanje i umijeće prenio na učenike osam osnovnih škola. U pčelinjaku OŠ Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici on je upoznao učenike s košnicama, osnovnim pčelarskim priborom te raznim vrstama meda i pčelinjih proizvoda.

- Rad s pčelama iziskuje organiziranost i pravila kojih se svi moramo pridržavati. Kroz projekt sam pokušao približiti djeci život pčelinjih zajednica i potaknuti ih da i sami postanu mali pčelari – rekao je Mirko Čorak. Druga faza projekta provoditi će se na proljeće, kada će djeca u pčelinjaku vidjeti kako rade pravi pčelari.