Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za poljoprivredu 250.000 kuna

Pomoć za promidžbu i nastup na sajmovima

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Potpore je dobilo 40 korisnika među kojima su OPG-ovi, gradovi i općine, udruženja...

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec protekli su tjedan u velikoj vijećnici gradske uprave u Novskoj korisnicima uručili ugovore o dodjeli potpora za promidžbu, organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama s područja poljoprivrede u 2019.

Sisak Izložba blagdanskih radova korisnika Doma za starije i nemoćne

Kroz ovu poticajnu mjeru Sisačko-moslavačka županija dodijelila je ukupno 250.000 kuna, a pravo na potporu ostvarilo je 40 podnositelja zahtjeva koji su zadovoljili uvjete javnog poziva.

– Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje svake godine ova sredstva za održavanje određenih manifestacija na koje ste se vi prijavili. Dajemo 250.000 bespovratnih kuna za tu svrhu vama proizvođačima koji uzgajate i svojim rukama stvarate nove vrijednosti. Time želimo unaprijediti poljoprivredu na području naše županije – rekao je župan Žinić istaknuvši da za razvoj poljoprivrede plasiraju svake godine oko tri i pol milijuna bespovratnih kuna.

– Ovime vam želimo olakšati promociju proizvoda na raznim manifestacijama i sajmovima te me raduje da su potpore išle i vašim udruženjima čime lakše možete nastupati na tržištu – zaključio je župan.

Među 40 dobitnika potpora tako su, primjerice, i Udruga proizvođača svinja „Banijska šara“, konjogojske udruge, pčelarske udruge. Općina Sunja dobila je pomoć za organizaciju Državne konjogojske izložbe, Grad Popovača za Županijsku izložbu stoke te Grad Petrinja za tradicionalnu Petrinjsku kobasijadu.