Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Ervin Kolarec primio je Anu Lenard, samoborsku karatisticu koja je osvojila broncu u Poreču

‘Ponosna sam na cijelu svoju ekipu’

Foto: Zagrebačka županija
Naša se karatistica priprema za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se sredinom studenog održati u Dubaiju, jednom od emirata na Arapskom poluotoku

Ana Lenard jedna je od najtrofejnijih sportašica mlađe generacije s područja Zagrebačke županije, a zahvaljujući svojim sjajnim rezultatima i postignućima, u više je navrata proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije. Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu održanom od 19. do 23. svibnja u Poreču osvojila je brončanu medalju u ekipnoj kategoriji.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec primio je zato i prigodno nagradio ovu članicu Karate kluba Samobor i 
hrvatsku reprezentativku.

Tri pobjede i jedna neriješena

– Ovo je prvenstvo na kojem sam prvi put preuzela ulogu kapetanice naše ekipe. Osobno sam imala tri pobjede i jednu neriješenu borbu, a pohvale idu cijeloj ekipi koja se doista lavovski borila. Stvarno sam jako ponosna na njih – opisala je Lenard, rođena u listopadu 1990. godine, svoje dojmove s Europskog prvenstva na kojem je nastupilo 513 sportaša iz četrdeset sedam zemalja, 
istaknuvši da je riječ o za nju posebnoj medalji.

Dodala je i da su u tijeku pripreme za Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se sredinom studenog održati u Dubaiju, jednom od emirata na Arapskom poluotoku.

Čestitavši Ani na osvojenoj ekipnoj bronci, zamjenik župana Kolarec istaknuo je da Županija kontinuirano prati i podržava sportaše i općenito sportsku za jednicu na svom području.

– S obzirom na sjajne rezultate, broj aktivnih sportaša i trenera, ali i ukupno županijsko ulaganje u sport, mislim da već sada možemo govoriti o Zagrebačkoj županiji kao županiji sporta – rekao je Kolarec dodavši da kao bivši profesionalni sportaš zna koliko je truda uloženo u tu medalju.

– Stoga, Ana, hvala ti što na ovako lijep i uspješan način promoviraš našu županiju diljem svijeta i što si pravi uzor mladima – naglasio je Kolarec.

Karate kao olimpijski sport

O statusu karatea kao olimpijskoj disciplini govorio je Anin trener Darko Šimunec.

– Suprotno našim željama i očekivanjima, karate nije uvršten kao disciplina na iduće Olimpijske igre koje će se 2024. godine 
održati u Parizu. Nade još ima, u tijeku su pregovori na visokoj državnoj razini u Francuskoj, a mi se evo nadamo da bi to bio najljepši mogući način da završimo Aninu sportsku karijeru – rekao je Šimunec.

Prijmu su uime Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije nazočili njezin predsjednik Vladimir Bregović i tajnik 
Boris Makarun te uime UO-a za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice.