Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 548 pregleda
25. rođendan Sisačko-moslavačke županije

“Populacijski smo najstarija županija, treba spriječiti odlazak mladih”

Svečano proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije
1/14
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Uredit ćemo vojarnu u Sisku, pretvoriti je u znanstveni i kulturni centar županije. Iduće školske godine kreće nastava i u novoj Osnovnoj školi u Popovači – istaknuo je župan Ivo Žinić

Sisačko-moslavačka županija proslavila je 25. rođendan. 

– Populacijski smo najstarija županija, demografski ugrožena. Naša je obveza zaustaviti odlazak mladih iz županije, stvoriti uvjete za što bolje obrazovanje i zapošljavanje – rekla je Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine na svečanoj sjednici.

Župan Ivo Žinić istaknuo je kako s tim ciljem i rade projekte koji već pokazuju svoje rezultate.

Proslavljen Dan Obrtničke komore SMŽ-a Vrijedne ruke Proslavljen Dan Obrtničke komore SMŽ-a

– Uredit ćemo vojarnu u Sisku, pretvoriti je u znanstveni i kulturni centar županije. Iduće školske godine kreće nastava i u novoj Osnovnoj školi u Popovači – istaknuo je Žinić.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade županije. Kutinski novinar, pisac, pjesnik Dragutin Pasarić (1948.) dobio je nagradu za životno djelo koju je zaslužio polustoljetnim profesionalnim radom i brojnim literarnim i publicističkim izdanjima. Nagrade za doprinos ugledu i promidžbi županije dobili su Siščanka Vera Zaloker, Lječilište Topusko, Debatni klub Gimnazije Sisak i njihova mentorica, profesorica Marina Kasa, Udruženje obrtnika Sisak te Josip Kovač Džoni, akademski slikar. 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović Odluka Gradskog vijeća Za sada bez nastavka gradnje reciklažnog dvorišta u Petrinji Županija financira kulturne projekte Državna cesta D36 Do kraja srpnja asfalt na dionici Vratečko – Orleković