Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Otvoreno kogeneracijsko postrojenje u Slatini, vrijedno 24 milijuna eura

Posao za 13 osoba u bioenergani

Foto: Kristijan Toplak
Najveću elektranu tvrtke Resalta otvorio je župan Igor Andrović

Ukupno 24 milijuna eura vrijedno kogeneracijsko postrojenje na šumsku biomasu u poduzetničkoj zoni Trnovača otvorio je u Slatini župan Igor Andrović. Postrojenje je to snage 5 MW električne energije, a nastalo je u skladu s politikom održivog razvoja Republike Hrvatske i Europske unije. Opskrbljivat će 500 kućanstava zelenom, visokoučinkovitom energijom iz šumske biomase.

Predstavljen dvorac Janković Novi adut Plemićke rute u županiji

Investitor je tvrtka Resalta, zaposleno je 13 djelatnika, a potpisani su ugovori i sa slatinskom marinadom o isporuci toplinske energije te s tvrtkom God, za sušare za drva. Projekt je započeo još 2016., a godinu potom potpisan je ugovor o gradnji. Nakon dvije godine, pogon je otvoren.

Uz župana Igora Androvića, na svečanosti otvorenja bili su, među ostalima, i generalni direktor tvrtke Resalta Luka Komazec, direktor obnovljivih izvora energije Resalte Marko Podlešeka, direktorice razvoja projekta Gorenje projekta Anamarije Bračić, kao i Siniša Janjušević, glavni inženjer projekta, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić. Ovo je najveća elektrana tvrtke Resalta.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je kako ova investicija ima veliku važnost i za Grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju jer će ona biti pokretač i za ostale investitore, ali i sigurna budućnost za 13 novih djelatnika.

Podcrtao je kako je ovo još jedan dokaz nastavka velikog investicijskog ciklusa na području cijele županije, od Pitomače do Orahovice, jer se to vidi na brojnim gradilištima. 

Odobren novac Izrada strategije razvoja turizma Grada Slatine