Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
U suradnji s Unicefom

Potiču romsku manjinu na upis djece u predškolu

Opremili učionice u Slavonskom Brodu
Foto: Grad Slavonski Brod
Cilj 520 tisuća kuna vrijednog projekta je poticanje djece iz romskog naselja na predškolski odgoj i obrazovanje te kasnije uspješnije uključivanje u osnovnu školu

Kako bi potaknuli Rome na upis njihove djece u predškole,  predstavnici UNICEF-a i Grada Slavonskog Broda opremili su šest učionica područne osnovne škole "Hugo Badalić" u naselju Jelas namještajem i didaktičkom opremom za provođenje predškolskog programa, a organiziran je i prijevoz djece autobusom te usavršavanje odgojitelja. Cilj 520 tisuća kuna vrijednog projekta je poticanje djece iz romskog naselja na predškolski odgoj i obrazovanje te kasnije uspješnije uključivanje u osnovnu školu.

Sve aktivnosti utemeljene su na Akcijskom planu Grada Slavonskog Broda za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje 2017. - 2020., preporuci Nacionalne strategije za uključivanje Roma i dosadašnjim iskustvima u suradnji s UNICEF-om. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić naglasio je važnost predškolskog odgoja za romsku djecu koja, na taj način, stječu bolje socijalne vještine i znanje hrvatskog jezika, što im kasnije omogućuje lakše svladavanje programa osnovne škole. 

Ineraktivne ploče u Slavonskom Brodu Modernizacija Nove interaktivne ploče u brodskim osnovnim školama