Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija

Potpisana 22 nova ugovora za stipendiranje učenika i studenata

stipendije Šibensko-kninska županija
Foto: Šibensko-kninska županija
Visina učeničke stipendije iznosi 400 kuna mjesečno, a studentska 600 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini

Zamjenik župana Šibensko-kninske županije Zoran Smolić potpisao je ugovore sa šest učenika i 16 studenata koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju za školsku, odnosno akademsku godinu 2016./2017.

Potpisane su ukupno 22 nove stipendije i to šest stipendija za učenike strukovnih srednjih škola upisanih u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja te 16 studentskih stipendija. Od 16 stipendija za studente osam stipendija su dobili studenti  I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, četiri studenata viših godina sveučilišnih studija te četiri stipendije za studente stručnih studija.

Uz potpisana nova 22 ugovora o stipendijama, Županija u ovoj godini nastavlja sa stipendiranjem 47 korisnika koji su uspješno završili školsku odnosno akademsku godinu. Županija od danas stipendira ukupno 69 korisnika stipendije i to devet učenika i 60 studenta. Visina učeničke stipendije iznosi 400 kuna mjesečno, a studentska 600 kuna mjesečno te se daje u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

Za 2017. godinu u planu je osigurati 410 tisuća kuna

Zamjenik župana Zoran Smolić poželio je učenicima i studentima uspjeh u daljnjem školovanju.

- Nemojte da vaša sudbina ovisi o drugima, nego o vama samima. Kreirajte sami svoju budućnost, jer Vi ste nada i budućnost svih nas. Vjerujte u sebe i samo u sebe jer vi krojite svoju sreću - poručio im je zamjenik župana Smolić i čestitao božićno-novogodišnje blagdane.

Financijska potpora ima za cilj našim učenicima i studentima poboljšati njihov materijalni status, a ujedno ih i motivirati za odabir zanimanja traženih na tržištu rada te im omogućiti da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji.

Šibensko – kninska županija za stipendiranje učenika i studenata svake godine osigurava u proračunu sredstva iz svojih izvornih prihoda, a za 2017. godinu planira osigurati 410 tisuća kuna što je u visini ove proračunske godine. Isto tako za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova izdvojit će 210 tisuća kuna, dakle za standard visokoškolskog obrazovanja izdvojit će 620 tisuća kuna.