Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Ulaganja

Pripremaju dokumentaciju za gradnju modernog vrtića u Crnici

Vrtić u Crnici
Foto: Grad Šibenik
Grad Šibenik uspješno je ostvario sredstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za izradu projektne dokumentacije Dječjeg vrtića Ljubica u Crnici

Sredstva će se utrošiti na izradu glavnog projekta i ishodovanje građevinske dozvole za izgradnju DV Ljubica. Ukupna visina odobrenih sredstava iznosi 384.244,00 kn.

"Nastavljamo s ulaganjima u predškolsku infrastrukturu na području grada Šibenika. Nakon prošlogodišnje energetske obnove DV Kućica, ovim ostvarenim sredstvima pripremamo dokumentaciju za gradnju kompletno novog vrtića u Crnici. Dječji vrtić Ljubica već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima, a idejnim rješenjem je zamišljena izgradnja moderno opremljenog objekta koji zadovoljava sve pedagoške standarde za pet skupina s oko 100 djece", kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, priopćili su iz Šibenika.

Projektni prijedlog prijavljen je na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom "Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima". Ugovori su dodijeljeni u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Grad Šibenik je prijavio dva projekta energetske obnove i to dječjih vrtića 'Građa' i 'Šibenski tići', podsjećaju iz gradske uprave.

Midibus u Šibeniku Prezentiran midibus u sklopu projekta obnove tvrđave sv. Ivana Burić: Autobusom ćemo povezati sve tri tvrđave