Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI U STROJARSTVU U SKLOPU TEHNIČKE ŠKOLE ČAKOVEC

Pripreme za inovativne metode učenja

Foto: Međimurska županija
Radovi na Centru kompetentnosti započeli su krajem prošle godine i dosad je obavljeno oko 60 posto

U Čakovcu se uređuje Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu u sklopu Tehničke škole Čakovec. Četiri praktikuma koji će biti smješteni u prizemlju Centra u visokoj su fazi izgradnje i u njima će se primjenjivati inovativne metode učenja gdje će obrazovanje biti usmjereno prema gospodarstvu te će se na taj način promišljati budućnost na tržištu rada, napominju u Međimurskoj županiji.

Učenici će imati mogućnost učiti i raditi u najsuvremenijoj opremi u praktikumu za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije, praktikumu za mjerenja i kontrolu kvalitete, praktikumu za zavarivanje i obradu metala te praktikumu CAD/CAM tehnologije.

PRESTIŽNI EUROPSKI ZNAK EU ECOLABEL TERMAMA SVETI MARTIN Prvi hotel s oznakom zaštite okoliša

– Radovi na Centru kompetentnosti započeli su krajem prošle  godine i dosad je napravljeno oko 60 posto, a očekivani završetak radova očekuje se krajem ove godine. U potkrovlju Centra kompetentnosti vidljiv je koncept buduće velike multimedijalne konferencijske dvorane koja će moći primiti i do 120 osoba, također će u potkrovlju biti smještena dodatna četiri laboratorija u kojima će učenici strojarskih zanimanja, odrasli polaznici, nastavnici, ali i poduzetnici i gospodarstvenici imati prilike sudjelovati u programima stručnog usavršavanja i educirati se u novoopremljenim praktikumima – izvijestila je Međimurska županija.

Dosad su obavljeni radovi vrijedni pet milijuna kuna, od ukupno 13 milijuna kuna koliko je predviđeno za izvođenje građevinskih 
radova. Regionalni centar kompetentnosti TŠČ-a financira se iz Europskog Socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni 
razvoj.