Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Primorsko-goranska županija

Privremeni izlov divljači zbog manje štete u poljoprivredi

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Problemi s alohtonom divljači u Primorsko-goranskoj županiji postoje već godinama posebice na otocima na kojima najveće štete uzrokuju divlje svinje i čagljevi, ali i druge životinje

Nacionalni Stožer civilne zaštite odobrio je, na zahtjev Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, kontrolirani nastavak izlova alohtone divljači kako bi se spriječile veće štete u poljoprivredi i stočarstvu na području te županije, ponajprije na kvarnerskim otocima.

Vrijedna pošiljka Zdravstvenim ustanovama u županiji dopremljene značajne količine zaštitne opreme

Po riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marka Borasa Mandića, nacionalni stožer je odobrio izlov alohtone divljači u kontroliranim uvjetima, jer je tijekom epidemije koronavirusa lov privremeno obustavljen.

- Alohtona divljač čini štete u poljoprivredi i u stočarstvu na području županije, pa smo, kako štete ne bi bile veće, zatražili odobrenje kontroliranog izlova - kazao je Boras Mandić.

Problemi s alohtonom divljači u Primorsko-goranskoj županiji postoje već godinama posebice na otocima na kojima najveće štete uzrokuju divlje svinje i čagljevi, ali i druge životinje.