Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 216 pregleda
Program Zaželi

Projekt zapošljavanja 3.000 žena stigao i u Splitsko-dalmatinsku županiju

Marko Pavić u Splitu
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Program Zaželi, čija vrijednost je veća od 400 milijuna kuna, za cilj ima zaposliti 3.000 žena, a njegova dodatna vrijednost je ta što će time obuhvatiti i 12.000 korisnika o kojima će zaposlene žene skrbiti

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić posjetio je Splitsko-dalmatinsku županiju gdje je predstavio projekt Zaželi – program zapošljavanja žena. Ponovio je kako je projekt simbolički počeo u Požegi, no kako su prve radionice krenule iz ruralnih područja Splitsko-dalmatinske županije. 

Osvrnuo se i na mjere usmjerene zapošljavanju te podsjetio kako je u trećem mjesecu predstavljen set mjera 'Od mjere do karijere' vrijedan 1,5 milijardu kuna. Ove mjere kao cilj imaju poticanje korištenja mjera koje potiču trajno zapošljavanje te usmjeravanje prema privatnom sektoru.

"Preliminarni podaci za prvih šest mjeseci govore upravo da smo u tom smjeru krenuli, učetverostručili smo broj potpora za trajno zapošljavanje u privatnom sektoru, a za 40% smanjili stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa koji se većinom koristio u državnom i javnom sektor", kazao je ministar Pavić te pohvalio župana Bobana kao jednog od najinformiranijih kada je u pitanju program 'Od mjere do karijere' donesen u ožujku.

"Na program 'Zaželi', koji je jako kvalitetan, prijavila se i naša Županija. Ostavit ćemo mlade na njihovim ognjištima i vodit ćemo brigu o našim starima također na njihovim ognjištima. Tu sam rečenicu stotinu puta ponovio u kampanji, a ona je upravo proizašla iz mojih saznanja o ovim projektima", kazao je župan.

Program Zaželi, čija vrijednost je veća od 400 milijuna kuna, za cilj ima zaposliti 3.000 žena, a njegova dodatna vrijednost je ta što će time obuhvatiti i 12.000 korisnika o kojima će zaposlene žene skrbiti. Svaka žena koja se prijavi na projekt imat će na raspolaganju 7.000 kn za dodatno obrazovanje ili prekvalifikaciju, priopćili su iz Splitsko-dalmatinske županije.