Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 41 pregleda
Opremljen suvremenom tehnologijom

Prometno-tehnička škola Šibenik dobila novi kamion za obuku budućih vozača

Novi kamion za učenike šibenske škole
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Za nabavu kamiona Županija je iz decentraliziranih sredstava izdvojila 380 tisuća kuna, dok je škola osigurala 130 tisuća kuna (80 tisuća vlastitih sredstava i 50 tisuća prodajom starog kamiona)

Ključeve teretnog vozila marke Renault D12 LOW P4x2 210 Euro6, kojeg će koristiti učenici Prometno-tehničke škole Šibenik, uručio je jučer župan Goran Pauk ravnatelju Prometno-tehničke škole Zdravku Peranu.

- Drago mi je da smo našim učenicima omogućili obuku za sutrašnju profesiju na ovom vozilu koje je opremljeno najnovijom tehnologijom - kazao je župan Pauk koji je izrazio zadovoljstvo što postoji interes za zanimanje vozač koje je deficitarno.

Riječ je o novom vozilu vrijednom preko pola milijuna kuna, nosivosti 7.5 tona, snage motora 158 KW kojeg će koristiti učenici Prometno-tehničke škole za čiju obuku je kamiona nabavljen, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije. Vozilo je opremljeno svom dodatnom opremom koja je potrebna za obuku vozača.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Isprobali novo vozilo

- Prometno-tehnička škola ima tri vozila za obuku učenika. Važno je da je ovo novo vozilo opremljeno suvremenim tehnologijama koje korigiraju greške vozača i doprinose sigurnosti u prometu - rekao je ravnatelj Peran.

Za nabavu kamiona Županija je iz decentraliziranih sredstava izdvojila 380 tisuća kuna, dok je škola osigurala 130 tisuća kuna (80 tisuća vlastitih sredstava i 50 tisuća prodajom starog kamiona).

Primopredaji ključeva kamiona nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović i prodajni predstavnik Volvo grupe Croatia d.o.o. Darko Vlaisavljević.

Nakon primopredaje ključeva na Poligonu na Šubićevcu, učenici su napravili probnu vožnju s novim kamionom.