Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Nutris grupa otvorila tvornicu kod Slatine, jedinstvenu u Europi

Prva europska hibridna tvornica za preradu boba i krumpira

Foto: Kristijan Toplak
Tvornica ima 50-ak zaposlenih, a 250 OPG-ova Nutrisovi su kooperanti. Investicija vrijedna 220 milijuna kuna je realizirana u partnerstvu s danskom tvrtkom Sicca Dania

Nutris grupa svečano je otvorila prvu europsku hibridnu tvornicu za proizvodnju visokokvalitetnih sastojaka biljnog podrijetla preradom boba i krumpira, a adresa joj je u Novom Senkovcu kod Slatine. Investicijom vrijednom 220 milijuna kuna, za koju se može kazati da je riječ o jednoj od najvećih privatnih investicija u Virovitičko-podravskoj županiji, Nutris je Hrvatsku pozicionirao kao jednu od prvih zemalja koje ulažu u industriju hrane na biljnoj bazi, što je jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu.

Tvornica ima 50-ak zaposlenih, a 250 OPG-ova Nutrisovi su kooperanti. Investicija je realizirana u partnerstvu s danskom tvrtkom Sicca Dania.

- Ovo je potvrda kako je Virovitičko-podravska županija poželjno mjesto ulaganja. Ovo je jedina takva investicija u Hrvatskoj, ali i u Europi, a time je veće zadovoljstvo i čast što se nalazi upravo u našoj županiji. Vjerujem da će s ovom tvornicom naša županija, 
ali i cijela Hrvatska biti itekako zabilježena na karti kada je o proizvodnji biljnih proteina riječ. Drago mi je da su ostvarena zapošljavanja i da se na tome neće stati, kao i to što će velik broj poljoprivrednih gospodarstava biti uključen u proizvodnju – rekao je župan Igor Andrović na otvorenju.