Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
JOŠ VEĆI NAGRADNI FOND

Prva nagrada za najbolju poduzetničku ideju 12.000 kn

Foto: Osječko-baranjska županija
Riječ je o poticanju startup poduzetnika, ali i osoba koje razmišljaju o svijetu poduzetništva

Osječko-baranjska županija raspisala je 9. listopada javni natječaj za "Najbolju poduzetničku ideju". Riječ je o projektu poticanja startup poduzetnika, ali i osoba koje tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, na stvaranje novih proizvoda i usluga koji se mogu ponuditi tržištu. Projekt se provodi od 2006. godine, dosadašnji natječaji su ispunili osnovni cilj, a to je poticaj poduzetnicima početnicima u njihovim poslovnim pothvatima.

Osiguran je fond “težak” 8,5 milijuna kuna Zagrebačka županija dijeli do 100.000 kuna za razvoj lokalnog poduzetništva

Župan Ivan Anušić ujedno je potpisao ugovore o sponzorstvu projekta s tvrtkama Cesting, Kanaan, Osijek-Koteks i Vuka te HGK Županijskom komorom Osijek koje osiguravaju ukupno 30.000 kuna, a Županija izdvaja još 20.000 kuna u nagradni fond. Prva nagrada iznosit će 12.000 kuna, druga 8000 kuna, treća 5000 kuna, a deset nagrada bit će po 2500 kuna.

– Tijekom 14 godina Županija je nagradila brojne poduzetničke ideje na temelju kojih su nastale tvrtke koje danas uspješno rade i zapošljavaju. Nakon odabira najboljih, vjerujem kako će te ideje i zaživjeti, pa se nadam da će natječaj motivirati mlade ljude koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode da to i učine – kaže župan Anušić