Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
bio dožupan Sisačko-moslavačke županije

Najmlađi gradonačelnik Novske najavio prve poteze

Marin Piletić, gradonačelnik Novske
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Za Dan hrvatskih branitelja očekujemo dolazak Ante Gotovine, najavljuje Marin Piletić

Uvjerljivo, u prvom krugu, 34-godišnji Marin Piletić (HDZ) izabran je za gradonačelnika Novske, najmlađeg od samostalnosti. Po struci profesor hrvatskog jezika i književnosti bio je i najmlađi dogradonačelnik Novske, od 2008. do 2013., no sada se popeo stepenicu iznad, nakon što je četiri godine obavljao funkciju sisačko-moslavačkog dožupana. Sada je i odgovornost ipak puno veća.

– Novska je u protekle četiri godine bila grad sukoba. Prvi sastanci nakon preuzimanja mandata bili su organizirani s ciljem da se zaustave daljnje podjele među braniteljskim udrugama, sportskim klubovima, civilnim udrugama. Kao gradonačelnik ispričao sam se svima koji su u proteklom razdoblju doživjeli uvrede i poniženja iz gradske uprave i od bivšeg gradonačelnika Klasana. Nakon toga uspostavljena je ponovno suradnja među udrugama, a sve udruge proistekle iz Domovinskog rata već zajednički organiziraju nadolazeći Dan hrvatskih branitelja Grada Novske kada očekujemo i našeg počasnoga sugrađanina generala Antu Gotovinu koji će nakon 15 godina preuzeti Plaketu Grada Novske i povelju koju je Gradsko vijeće izglasalo još 2002. – govori nam Piletić o prvim aktivnostima provedenim nakon primopredaje vlasti u Novskoj. Ističe kako problema u funkcioniranju grada nema, no tvrdi da nema ni kapitalnih projekata.

– Taj nedostatak ipak smo privremeno riješili planiranjem županijskih projekata u iznosu od 30 milijuna kuna. Ovih dana dobili smo informaciju da nam je odobren projekt poduzetničkog inkubatora u iznosu od 20 milijuna kuna kao i energetska obnova OŠ Novska u iznosu od 6 milijuna kuna – kaže Piletić koji je u kampanji i sam obećavao nekoliko kapitalnih projekata.

– Već smo započeli s procedurom projektiranja novog vrtića na lokaciji Uklade i očekujem da bi u proljeće 2018. mogli početi radovi – dodao je Piletić najavivši i ponovo osnivanje razvojne agencije Novske